Blog Patrascu Iuliu

Aici veti afla impresii din expeditiile mele.


Salutare la toată lumea…

Se pare că prima etapă de aclimatizare din BC (base camp – tabăra de bază – 5200 m) se va încheia astăzi, iar de mâine urcăm către ABC (advanced base camp – tabăra de bază avansată – 6400 m).
Au fost câteva zile pline pentru toată lumea: temperaturi între -15 și -18 grade Celsius noaptea, asortate cu vânturi puternice, răceli ușoare, lipsa poftei de mâncare, grețuri, eforturi fizice prelungite, controale medicale periodice (puls, calorii consumate zilnic, nivel de oxigen în sânge). Cuvântul de ordine zilele acestea a fost ADAPTARE! Adaptarea la cele menționate mai sus plus multe altele de ordin personal pentru fiecare. S-au înregistrat și primele abandonuri (maxim 4-5 persoane, naționalități diferite, cauze medicale) dar pentru toți ceilalți (peste 200 de persoane) aventura abia acum începe.
Dacă totul este în regulă în 2-3 zile ar trebui să ajungem la 6400 m, altitudine mai mare decât majoritatea vârfurilor a căror ascensiune am încheiat-o cu succes până acum așa că provocările sunt convins că vor fi pe măsură. Începând de mâine nu voi mai avea opțiunea de a mai scrie pentru câteva săptămâni, regret în continuare ca nu pot transmite poze, așa cum scriam într-una dintre postările anterioare, peisajele sunt cu adevarat deosebite dar lucrul care reușește să mă țină în transă în fiecare zi minute bune este imaginea acestui EVEREST!
Ai în fiecare secundă senzația că te hipnotizează prin măreția lui, îți dă senzația că este viu deoarece datorită vânturilor puternice de altitudine (jet stream) peisajul se schimbă, uneori ascunzându-se după nori, alteori zâmbindu-ți parcă din înălțimi…
De când mă aflu aici mă tot macină o întrebare: de ce (mai) urcă oamenii pe Everest în zilele noastre? Când am ajuns aici îmi erau destul de clare motivele pentru care îmi doresc să încerc această ascensiune, acum parcă unele dintre aceste rațiuni s-au estompat sau altele s-au transformat dar probabil aceasta înseamnă să fii real, să fii tot timpul deschis schimbărilor acolo unde ar trebui să conteze…
Sărbători fericite tuturor, să ne auzim sănătoși…

admin

About admin

  •  

Leave a Comment